Mi a rendezvényszervezés TEÁOR száma?

Mi a rendezvényszervezés TEÁOR száma?

Rendezvényt szerveznél, de nem tudod, hogy milyen TEÁOR számmal tedd? Ez a cikk segít! A TEÁOR rendszer rövid bemutatása után részletesen kifejtjük, hogy a rendezvényszervezéshez melyik TEÁOR szám a legmegfelelőbb.

A TEÁOR rendszer rövid bemutatása

A TEÁOR (Tevékenységek Egységes Ágazati Osztályozási Rendszere) egy hierarchikus, numerikus osztályozási rendszer, amelyet Magyarországon a gazdasági tevékenységek besorolására használnak. A TEÁOR rendszer célja, hogy egységes és strukturált módon biztosítson információt a gazdasági tevékenységek típusáról és jellegéről.

Ennek a rendszernek számos előnye van, többek között:

 • Összehasonlíthatóság: Lehetővé teszi a vállalkozások gazdasági tevékenységeinek összehasonlítását.
 • Elemzés: A TEÁOR rendszer alapján statisztikai elemzések készíthetők a gazdaság szerkezetéről és trendjeiről.
 • Adminisztráció: A TEÁOR kódot számos adminisztratív feladathoz használják, például adóbevalláshoz, statisztikai adatgyűjtéshez és üzleti engedélyekhez.

A TEÁOR kódot minden Magyarországon működő vállalkozásnak meg kell adnia. A kódot a cég tevékenységi körének legmegfelelőbb ágazat kiválasztásával lehet meghatározni. A TEÁOR kódot a cég alapító okiratában, a cégkivonatban és a statisztikai jelentésekben kell feltüntetni.

A rendezvényszervezés TEÁOR száma

A rendezvényszervezés legrelevánsabb TEÁOR száma a 8230 – Konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése. Ebbe a szakágazatba tartozik a rendezvények szervezése, népszerűsítése, reklámozása, menedzselése. Néhány példa: üzleti bemutatók, értekezletek, kongresszusok, konferenciák. Nem számít, hogy a rendezvény helyszínéül szolgáló létesítményt a szervezők üzemeltetik-e, vagy sem.

Engedélyköteles a tevékenység? A tevékenység nem engedélyköteles és bejelentés sem szükséges hozzá.

A 8230-as szakágazat alá tartozó tevékenység(ek):

 • 823001 – Kereskedelmi bemutató, vásár szervezése
 • 823003 – Falusi rendezvények szervezése, szálláshely-szolgáltatás nélkül
 • 823004 – Konferencia-, kongresszusszervezés

Fontos megjegyezni, hogy ez a TEÁOR szám nem kizárólagos. A rendezvény jellege és specifikus szolgáltatásai alapján további TEÁOR számok is relevánsak lehetnek. A következő fejezetben részletesebben tárgyaljuk a további lehetséges TEÁOR számokat.

Ha esetleg mással szerveztetnél rendezvényt

Ha nem csak a szervezésben gondolkozol, hanem másra bíznád a rendezvényszervezést, akkor bízd ránk a feladatot! A Picos 53 csapata több éves tapasztalattal rendelkezik rendezvények, esküvők és egyéb események szervezésében. Szakértő csapatunk gondoskodik róla, hogy rendezvényed tökéletesen sikerüljön, a tervezéstől a lebonyolításig.

Szolgáltatásaink:

 • Teljeskörű rendezvényszervezés: A koncepciótervezéstől a helyszínválasztáson át a vendéglátásig és a dekorációig mindent elvégzünk helyetted.
 • Esküvőszervezés: Álmaid/ügyfeled álmai esküvőjét valósítjuk meg, legyen szó akár meghitt összejövetelről, akár nagyszabású esküvőről.
 • Catering szolgáltatás: Finom ételekkel és italokkal varázsoljuk emlékezetessé rendezvényedet.
 • Rendezvénysátrak bérbeadása: Széles választékú sátrakkal állunk rendelkezésedre, hogy a rendezvényt a szabadban tarthasd fedett körülmények között.
 • Szabadtéri rendezvények szervezése: Tapasztalt csapatunk gondoskodik róla, hogy a szabadtéri rendezvényed is zökkenőmentesen menjen.

Miért válassz minket?

 • Több éves tapasztalat: Több száz sikeres rendezvényt szerveztünk már, így biztos lehetsz benne, hogy profi kezekben lesz a rendezvényed.
 • Szakértő csapat: Csapatunk minden tagja a rendezvényszervezés szakértője, és mindent megtesznek azért, hogy rendezvényed tökéletesen sikerüljön.
 • Rugalmasság: Minden igényt kielégítünk, legyen szó akár egy kis összejövetelről, akár egy nagyszabású eseményről.
 • Versenyképes árak: Kiváló ár-érték arányú szolgáltatásokat kínálunk.

Kérj ingyenes árajánlatot!

Ha felkeltettük érdeklődésedet, fordulj hozzánk bizalommal ingyenes árajánlatért! Szívesen segítünk megtervezni és lebonyolítani a rendezvényedet.

Elérhetőségeink:

 • Telefon: +36 30/951-3184
 • E-mail: info@partysator.hu

Olvasd el ezeket is

Mi az a Chiavari szék? A Chiavari szék története és előnyei

Mi az a Chiavari szék? A Chiavari szék története és előnyei

Ebben a rövid ismertető cikkben a Chiavari székek kerülnek a középpontba. Megtudhatjuk, hogy mik is ezek a gyönyörű székek, hol használják őket, hogy  honnan erednek és, hogy milyen pozitív tulajdonságai vannak. Illetve, ha annyira lenyűgöznek ezek a székek, hogy saját esküvődre, rendezvényedre is ilyeneket szeretnél, akkor a cégünk akár nagy mennyiségben is a rendelkezésedre tudja bocsátani